Kompetenzbasiertes Interview | SHL Hungary
képzések fejléckép
Címkék: 

Kompetenzbasiertes Interview

Kiválasztás és teljesítményértékelés kompetenciamodellek segítségével
Sprache der Vorlesung: 
Ungarisch
Termin: 
12.04.2017
Länge der Bildung: 
1 nap
Preis: 
90,000 Ft

Képzésünket mindazoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik a kiválasztást és a teljesítményértékelést a kompetenciákra kívánják alapozni. Képzésünk célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a kérdezési stratégiákkal és technikákkal, az interjú előkészítésének és lebonyolításának folyamatával, valamint kompetenciamodellek tervezésével.

Az 1 napos képzés elvégzésével nem csupán elméleti tudást, hanem tapasztalatot is szerezhetnek a résztvevők, mivel nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra

Berufliche Info

Für wen? 

A képzést elsősorban azoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik a kiválasztást, a képzést, a teljesítményértékelést a hatékony munkához szükséges viselkedésre, az ún. kompetenciákra kívánják alapozni.

Was? 

A tanfolyam sorra veszi a munkakör elemzési módszereket. Részletesen tárgyaljuk a munkakör-tervezést, a munkaköri leírás elkészítését. Vizsgáljuk, milyen a jó kompetenciamodell. Ismertetjük az interjú előkészítésének mozzanatait: az életrajzok áttekintését és elemzését, a formanyomtatványok alkalmazását, az interjúvázlatok készítését. Részletesen foglalkozunk az interjú lebonyolításának folyamatával.

Wie? 

A kompetenciamodell kialakításához megtanuljuk a kritikus helyzetek elemzését, a feladat-rácsok módszerét és az SHL általános kompetenciamodelljéhez kidolgozott kompetencia-kártyák használatát. Az interjút szociális interakcióként és kommunikációs helyzetként értelmezzük. A résztvevők megismerkednek a kérdezési stratégiákkal és technikákkal (az életrajzi, kritikus eseményeket feltáró, a jövőbeni viselkedésre rákérdező és a kompetencia alapú interjúval). Megbeszéljük a nyitott és zárt kérdések alkalmazásának technikáját, a típushibák elkerülésének módját. Az elméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlásra. Végül sor kerül az interjú egyéb alkalmazási lehetőségeire: a fejlesztés és az értékelés folyamatában, segítségnyújtáskor, a feszültségek és krízishelyzetek kezelésekor valamint a fegyelmi eljárás során. (Az interjútechnikák alkalmazásához nincs szükség licencszerződésre.)

Lehrbeauftragte

Julianna Kiss

j6.jpg
Julianna Kiss
Geschäftsführerin, Beraterin, Psychologin

Sie ist die Supervisorin und begeisterte Lehrerin der SHL Bildungen. Sie ist Co-Gründerin der SHL Hungary Kft. (GmbH).

el-map
Ungarn
2040
Budaörs
Kossuth Lajos utca 20.

Registrierung

Preise der Bildung: 90,000 Ft.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Wenn Sie die Obenerwähnten interessant und nützlich finden, teilen Sie die mit anderen!