4 tanács, hogy biztosan a megfelelő alkalmazottat vegyük fel | SHL Hungary

4 tanács, hogy biztosan a megfelelő alkalmazottat vegyük fel

sdgfvy.jpg

A megfelelő alkalmazottak felkutatása sok időt és pénzt emészthet fel, arról nem is beszélve, hogy amíg nem áll rendelkezésünkre a megfelelő munkaerő, az ügyfelek kiszolgálása is késhet. Az alábbi tanácsok megfogadásával biztosak lehetünk benne, hogy rövid időn belül rátalálunk az ideális alkalmazottra.

 

Fogalmazzuk meg egyértelműen az elvárásainkat
Bárhol hirdetjük is meg az üres pozíciót, vegyük figyelembe, hogy a potenciális jelöltek általában iparág vagy kulcsszó alapján keresnek az álláshirdetések között. Tüntessük fel a kínált pozíció nevét, listázzuk az új munkatársra váró feladatokat, az elvárásainkat és az előnyöket is, hogy az érdeklődők eldönthessék, valóban érdekli-e őket a munka, illetve alkalmasak lennének-e rá; így kevesebb irreleváns pályázatot fogunk kapni.

 

Megfelelő helyen hirdessünk
Hiába tökéletes egy álláshirdetés, ha nem ér el a megfelelő jelöltekhez. Derítsük ki, hol keresgélnek potenciális alkalmazottaink. Például, lehet, hogy a célcsoportunk állásportálokat kevésbé olvas, inkább az adott kamara honlapján vagy tematikus portálokon keres hirdetéseket.

 

Engedjünk betekintést a vállalati kultúrába
Egyes képességek vagy épp egy a munkához szükséges szoftver használata megtanulható, ám a viselkedésünkön már nehezebb változtatni. Az pedig rendkívül fontos egy új munkatárs esetén, be tud-e illeszkedni a csapatba. Ezért már a hirdetésben érzékeltessük, milyen az élet a cégnél, illetve milyen attitűddel kell rendelkeznie a leendő munkatársnak ahhoz, hogy jól érezhesse magát új munkahelyén. Az állásinterjún szintén feltehetünk olyan kérdéseket – akár burkoltan –, amelyre adott válaszokból következtetni tudunk a jelölt személyiségére, és könnyebben eldönthetjük, beleillene-e a csapatba.

 

Ne alkudjunk meg
Ha az első körben nem akadt egyetlen ígéretes jelentkező sem, ne elégedjünk meg a legkevésbé rosszal. Inkább várjunk még egy kicsit, és adjuk fel ismét az álláshirdetést. Így sokkal kevesebb időt veszítünk, mintha felvennénk valakit, majd a próbaidő után megválnánk tőle, és akkor kezdenénk újra a keresgélést.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!