360 fokos kérdőívek | SHL Hungary
 
 

360 fokos kérdőívek

Az SHL Talent Measurement Solutions egyre több helyen használt vizsgálati módszere az MFS (Multi-rater Feedback System) 360 fokos online kérdőív, mely a humánpolitikai szakemberek munkáját segítve jól felhasználható többek között teljesítményértékelésre, tréning szükségletek felmérésére vagy akár karriertanácsadásra. Mint minden 360 fokos kérdőívnél, a fókuszszemélyeket önmaguk, a főnökük, közvetlen munkatársaik, beosztottaik, ügyfeleik értékelik, s az eredményeket számítógépes szakértői rendszer összegzi. Egy fókuszszemélyt akár 15 értékelő is értékelhet.

Átfogó Vezetői Kompetencia vizsgálat (UCF)

Az UCF rövidítés a Universal Competency Framework (Általános Kompetencia Modell) rövidítése és az SHL Group újabb kompetencia modelljén alapul. Egyik nagy előnye, hogy nagyon rugalmas. A kompetencia kérdőív szerkeszthető: a vizsgálatot megrendelő vállalat képviselőivel való megbeszélés alapján kiválasztható 20 kompetencia közül az a kb. 5-10, amely a vállalatot leginkább érdekli, és ez jelentősen lerövidíti a vizsgálat idejét.

Átfogó Vezetői Kompetencia vizsgálat (PMC)

A PMC kiváló eszköz az alapos és konstruktív menedzserfejlesztésre. 36 kulcsfontosságú vezetői kompetenciát vizsgál, több nézőpontból elemezve azokat. A vizsgált személyen kívül kollégái (munkatársai, beosztottjai, vezetői, ügyfelei) is kitöltik. A rugalmas tesztfelvételt elősegíti, hogy számítógéppel is kitölthető. A kifejezetten a vizsgált vezetőknek szóló, közérthető számítógépes jelentés segíti annak felismerését és elismerését, hogy milyen területeken van szükség fejlesztésre. A vizsgálat összekapcsolható a fejlesztési tanácsokat tartalmazó Önfejlesztő programcsomaggal.

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!