Interjú Kérdéstárak | SHL Hungary
 
 

Interjú Kérdéstárak

Az interjú általában fontos része a toborzásnak és kiválasztásak. Segíti a munkáltatót, hogy jó döntést hozzon a jelöltekről és a jelölteket, hogy többet megtudjanak a munkakörről és a szervezetről, ahová jelentkeztek.

Jelentős felkészültséget igényel, ha a megfelelő jelöltet interjúval akarjuk kiválasztani. Kutatások bizonyítják, hogy az interjúztatók gyakran az előítéletesség és egyéb buktatók áldozatává válnak, ami rossz döntésekhez vezethet. A jó interjútechnika egyik legfontosabb ismérve a struktúrált kérdezés, melynek segítségével különböző szempontok szerint tárhatjuk fel a személy és a munkakör közötti megfelelés jellegét és mértékét.

Az SHL Interjú kérdéstár segítségével struktúrált módon gyűjthetünk információkat a jelöltek kompetenciáiról. A kérdéstár az SHL Átfogó Kompetenciamodelljén (Universal Competency Framework; UCF) alapul, és húsz kulcskompetenciát fed le. A kérdéstárt érdemes a Viselkedés a munkahelyen (OPQ32) kérdőív eredményeiből készült Általános kompetenciaértékeléssel (Universal Competency Report) együtt használni - így könnyebben azonosíthatjuk azokat a fontos területeket, amelyeket az interjú során tovább kívánunk vizsgálni.

 

 A kompetencia alapú vezetési kultúra támogatására ajánljuk az SHL Interjú Kérdéstárat. Az SHL általános kompetenciamodelljéhez használjuk, a kompetencia alapú interjú levezetéséhez ad segítséget ez a munkafüzet. Egy füzet ára 20 000 Ft + Áfa.

Az Interjú Kérdéstár kiegészítéseként ajánljuk az SHL Kompetencia Kártyákat, ami segíti a kompetenciák meghatározását és rangsorolását.

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!