Kiválasztás és fejlesztés tesztekkel | SHL Hungary
képzések fejléckép
Címkék: 

Kiválasztás és fejlesztés tesztekkel

Munkaerő kiválasztás-fejlesztés tesztek és kérdőívek segítségével
Az előadás nyelve: 
Magyar
Időpont: 
2019. 09. 17.
2019. 09. 18.
A képzés időtartama: 
2 nap
Ár: 
300,000 Ft

2 napos, gyakorlatias képzésünk keretében saját élményeken és személyes megtapasztaláson keresztül sajátíthatja el a hatékony munkaerő-kiválasztás és -fejlesztés bevált technikáit:

  • személyiséget, kompetenciát és motivációt mérő kérdőívek használatát
  • pszichológiai tesztek, képességtesztek alkalmazását
  • teszt eredmények elemzését és kiértékelését
  • kompetencia alapú, következetes értékelés nyújtását

A tanfolyam résztvevői a képzés témájához kapcsolódó tankönyvet is kapnak. A tankönyvet megtaláljátok lent a képek között.

Szakmai információk

Kinek? 

A képzésen való részvételt elsősorban azoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik önállóan, saját elképzeléseik szerint, vállalaton belül szeretnék megoldani a kiválasztással és fejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, és hosszabb távon, a vállalati humánpolitikai rendszer részeként akarják használni az SHL eszközeit.

Mit? 

A tananyag, amellyel a résztvevők megismerkednek, rendkívül sokrétű. A bevezető részben érintjük a tesztezés történetét, az öröklött és környezeti hatások szerepét, a pszichológiai tesztek típusait (különös tekintettel azokra, amelyeket a munka világában alkalmaznak). Kitérünk arra, hogy miért használunk teszteket a kiválasztásban és a képzésben, hogyan kerülhetők el a munkaerő-kiválasztás hibái, mit nevezünk egy teszt validitásának és megbízhatóságának. (Az összefüggések könnyebb megértését szolgálja néhány alapvető statisztikai fogalom áttekintése.) A résztvevők részletesen megismerkedhetnek a képességvizsgáló tesztekkel (ezen belül a logikus szövegelemzés tesztekkel, a numerikus tesztekkel, a technikai tesztkészletek próbáival, az adminisztratív képességeket vizsgáló "hivatalnok tesztekkel") és a Viselkedés a munkahelyen tesztcsomag személyiségkérdőíveivel. Alkalom nyílik a motivációt, az érdeklődést, a munkastílust és a kompetenciákat elemző kérdőívek alapos megismerésére is.

Hogyan? 

A tesztfelvétel, a kiértékelés és az eredmények visszajelzése fontos elsajátítanivaló, de elsősorban nem elméleti tananyag. A teszteket a saját élmény, a személyes tapasztalás érdekében minden résztvevő kipróbálja, majd - segítségünkkel - kiértékeli és értelmezi az eredményeket. Bemutatjuk az SHL számítógépes szakértői rendszerét is, amely a személyiségtesztek kiértékelésében nyújt értékes segítséget a felhasználónak. Egyénileg is gyakoroljuk az egész folyamat egyik legfontosabb részét, a visszajelző beszélgetést. Természetesen az elméleti ismeretek elsajátításában is számítunk a résztvevők aktív együttműködésére, és mód nyílik valamennyi téma megbeszélésére, az érdeklődést leginkább felkeltő kérdések közös megvitatására. A képzés alkalmat nyújt az Értékelő-Fejlesztő Központok gyakorlatainak megismerésére (ezek használata további tanfolyamon sajátítható el), valamint az SHL Munkakörelemző Rendszerének a megismerésére (amelynek elsajátításához ugyancsak egy másik tanfolyamra van szükség). Néhány olyan eszközzel is meg lehet ismerkedni, amelyeket nem az SHL fejlesztett ki: ezek között szerepel a Raven Progresszív Mátrixok tesztcsoport, valamint verbális párja, a Mill Hill Szókincsteszt. A tanfolyamot sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, mely a világ minden részén feljogosít az SHL tesztek használatára.

Előadók

Kiss Julianna

j6.jpg
Kiss Julianna
Ügyvezető igazgató, tanácsadó, pszichológus

Először matematika-földrajz szakos tanári diplomát szerzett Szegeden. Pszichológusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett. Szakmai érdeklődését a gyakorlatiasság jellemzi. Az SHL képzések lelkes oktatója és szupervisora.

Az SHL Hungary Kft. egyik alapítója. Nagy tapasztalata van magyar és nemzetközi kiválasztási folyamatok tervezésében és lebonyolításában. Részt vett a magyar nyelvű SHL tanfolyamok szakmai anyagának kialakításában.

1997 óta az SHL Hungary Kft. igazgatója. Oroszlánrészt vállalt az SHL módszereinek terjesztésében Kelet-Európában.

Az SHL UK által akkreditált tréner.

Klein Sándor

sandor.jpg
Klein Sándor
Vezető tanácsadó

1966-ban végezte el az ELTE pszichológia-matematika tanárszakát.

1966-tól 1982-ig a Budapest Műszaki Egyetemen tanított munkapszichológiát és pedagógiai pszichológiát. (Közben két évig dolgozott Dienes Zoltán Pszichomatematikai Kutatóintézetében Kanadában).

1982-től 1988-ig a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Pszichológia Tanszékét vezette. (Közben elvégezte egy hároméves személyközpontú tanfolyamot Franciaországban és meghívta Carl Rogerst – a legjelentősebb humanisztikus pszichológust – és munkatársait nagycsoportok tartására.)

1988 óta a Pécsi Tudományegyetemen tanít HR szakos hallgatókat vezetés- és szervezetpszichológiára, jelenleg professzor emeritus-ként. Közben egyetemi tanár volt a Debreceni és a Kolozsvári egyetem Pszichológia tanszékén is. 1992-ben szerezte meg a pszichológiai tudományok doktora címet. 12 könyvet és kb. 200 cikket írt, Klein Dáviddal közösen szerkeszti az SHL könyvek sorozatot.

1992-ben Kiss Juliannával közösen alapította meg az SHL Hungary Kft-t a modern kiválasztási eszközök népszerűsítésére, melynek jelenleg is tanácsadója és résztulajdonosa.

el-map
Magyarország
2040
Budaörs
Kossuth Lajos utca 20.

Képzésünkről mondták

Regisztráció

A képzés ára: 300,000 Ft.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!