Kompetencia alapú interjú | SHL Hungary
képzések fejléckép
Címkék: 

Kompetencia alapú interjú

Kiválasztás és teljesítményértékelés kompetenciamodellek segítségével
Az előadás nyelve: 
Magyar
Időpont: 
A képzés időtartama: 
1 nap
Ár: 
90,000 Ft

Képzésünket mindazoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik a kiválasztást és a teljesítményértékelést a kompetenciákra kívánják alapozni. Képzésünk célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a kérdezési stratégiákkal és technikákkal, az interjú előkészítésének és lebonyolításának folyamatával, valamint kompetenciamodellek tervezésével.

Az 1 napos képzés elvégzésével nem csupán elméleti tudást, hanem tapasztalatot is szerezhetnek a résztvevők, mivel nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra.

A kártyák, amik segítségül lesznek a képzés során a képek között megtekinthetők.

A képzés minimum 4 résztvevővel, megbeszélt időpont és helyszín szerint.

Szakmai információk

Kinek? 

A képzést elsősorban azoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik a kiválasztást, a képzést, a teljesítményértékelést a hatékony munkához szükséges viselkedésre, az ún. kompetenciákra kívánják alapozni.

Mit? 

A tanfolyam sorra veszi a munkakör elemzési módszereket. Részletesen tárgyaljuk a munkakör-tervezést, a munkaköri leírás elkészítését. Vizsgáljuk, milyen a jó kompetenciamodell. Ismertetjük az interjú előkészítésének mozzanatait: az életrajzok áttekintését és elemzését, a formanyomtatványok alkalmazását, az interjúvázlatok készítését. Részletesen foglalkozunk az interjú lebonyolításának folyamatával.

Hogyan? 

A kompetenciamodell kialakításához megtanuljuk a kritikus helyzetek elemzését, a feladat-rácsok módszerét és az SHL általános kompetenciamodelljéhez kidolgozott kompetencia-kártyák használatát. Az interjút szociális interakcióként és kommunikációs helyzetként értelmezzük. A résztvevők megismerkednek a kérdezési stratégiákkal és technikákkal (az életrajzi, kritikus eseményeket feltáró, a jövőbeni viselkedésre rákérdező és a kompetencia alapú interjúval). Megbeszéljük a nyitott és zárt kérdések alkalmazásának technikáját, a típushibák elkerülésének módját. Az elméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlásra. Végül sor kerül az interjú egyéb alkalmazási lehetőségeire: a fejlesztés és az értékelés folyamatában, segítségnyújtáskor, a feszültségek és krízishelyzetek kezelésekor valamint a fegyelmi eljárás során. (Az interjútechnikák alkalmazásához nincs szükség licencszerződésre.)

Előadó

Kiss Julianna

j6.jpg
Kiss Julianna
Ügyvezető igazgató, tanácsadó, pszichológus

Először matematika-földrajz szakos tanári diplomát szerzett Szegeden. Pszichológusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett. Szakmai érdeklődését a gyakorlatiasság jellemzi. Az SHL képzések lelkes oktatója és szupervisora.

Az SHL Hungary Kft. egyik alapítója. Nagy tapasztalata van magyar és nemzetközi kiválasztási folyamatok tervezésében és lebonyolításában. Részt vett a magyar nyelvű SHL tanfolyamok szakmai anyagának kialakításában.

1997 óta az SHL Hungary Kft. igazgatója. Oroszlánrészt vállalt az SHL módszereinek terjesztésében Kelet-Európában.

Az SHL UK által akkreditált tréner.

el-map
Magyarország
2040
Budaörs
Kossuth Lajos utca 20.

Regisztráció

A képzés ára: 90,000 Ft.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!