5 olcsó tipp a munkahelyi hatékonyság növeléséhez | SHL Hungary

5 olcsó tipp a munkahelyi hatékonyság növeléséhez

kepkivagas.jpg
Minden vállalkozás szeretné, ha alkalmazottai a maximumot nyújtanák. Köztudott, hogy a jó munkához jó feltételek is kellenek, néha azonban olyan apróságokkal is növelhetjük a munka hatékonyságát, amikre talán nem is gondolnánk. 
 
 

Nyilvánvaló, hogy világos, tágas, tiszta környezetben sokkal jobban érezzük magunkat, és sokkal jobban tudunk dolgozni, mint egy sötét, zsúfolt, szennyes és szellőzetlen helyiségben. Az azonban már kevésbé egyértelmű, hogy a munkakörnyezet finomhangolásával nagyban növelhető a munkakedv. Lássunk 5 tippet, amik nem rengetik meg a céget anyagilag, mégis azonnali pozitív változást hozhatnak.

  1. Köztudott, hogy a megfelelő világítás elengedhetetlen a munkavégzéshez. Az irodai munkát végzők számára a neoncsövek fénye mellé esetenként érdemes lehet asztali lámpát is biztosítani. Ennek fényköre otthonosabbá és személyesebbé varázsolja az íróasztalt, ugyanakkor önállóságot is biztosít a dolgozónak, aki maga szabályozhatja a világítását. 
  2. A megfelelő hőmérséklettel ritkán szokott gond lenni, a légkondicionálók rendszeres karbantartását és tisztítását azonban nem árt észben tartani, hogy a munkahelyek levegője tiszta maradhasson. 
  3. A zaj jobb esetben csak csekély mértékben zavarja a munka, de hosszú távon egészségkárosodáshoz is vezethet. Nem csak a túl hangos zajok jelentenek veszélyt, hanem az emberi fül számára hallhatatlan, de fejfájdító infrahangok is, amelyek hibás működésű gépekből szűrődhetnek ki. Ezeket az ártalmakat fontos a minimumra csökkenteni. 
  4. Az alapvető szükségletek kielégítése mellett a munka hatékonyságát növeli a barátságosabbá tett környezet is. Néhány szobanövény, pár pozitív érzést keltő kép, vagy akár a képernyőkön megjelenő kellemes vagy motiváló háttérképek látványa egyaránt apró, de hasznos lépés lehet az ideális munkahelyi légkör kialakításához. 
  5. Nem vagyunk egyformák, igényeink is mások. Az ideális munkakörnyezet kialakításához a legtöbb segítséget maguk a dolgozók nyújthatják. Érdemes meghallgatni kéréseiket, odafigyelni ötleteikre.

Még jobb, ha időnként átfogó felmérést végzünk körükben, kérdőívekkel, személyiségtesztekkel térképezzük föl szükségleteiket, igényeiket.

Az ilyen tesztek hosszútávon megbízható képet nyújtanak a dolgozók elvárásairól és jó alapot biztosítanak a munkakörnyezet finomhangolásához. 

Az SHL Tréning Akadémia képzésein lehetőség van megtanulni jogvédett tesztjeink, személyiség-, kompetencia- és motivációs kérdőíveink használatát és betekintést nyerhető abba, hogyan alakítottuk ki tesztjeinket, annak érdekében, hogy Önök a legjobb tesztek használhassák a legjobb munkaerő kiválasztása érdekében.

Részletekért, kérjük keresse fel képzésről tájékoztató oldalunkat: https://www.shl.hu/kepzesek/kivalasztas-es-fejlesztes-tesztekkel

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!