Egy mindenkiért, mindenki egyért - csapatmunka és munkamorál | SHL Hungary

Egy mindenkiért, mindenki egyért - csapatmunka és munkamorál

0_1.jpg

A munkahelyek és munkakörök nagy része több-kevesebb együttműködést kíván a kollégák részéről. Ez néha csak a legegyszerűbb munkakapcsolatot jelenti, de sokszor igazi team kialakítását teszi szükségessé. Vannak, akik csapatban tudnak igazán jól dolgozni, mások hatékonyabbak egyedül. 

Régóta ismert a megállapítás, mely szerint egy magyar mérnök felér három német mérnökkel. Ennek alapjául a szebb napokat látott hazai képzési rendszer és az itthoni munkaszemlélet szolgál. Míg az iskolák a maximális, mindenre kiterjedő tudás átadását tűzték ki célul, addig a munkahelyek elvárták, hogy a dolgozó minden feladatával egyedül is boldoguljon. A fenti megállapítás második része szerint azonban három német mérnök felér harminc magyar mérnökkel. Ez azért lehet így, mert

Nyugaton régóta nagy figyelmet szentelnek a csapatmunkának és a csapatépítésnek, ami viszont nálunk viszonylag új keletű megközelítésnek számít. Pedig a csapatmunka sok esetben jóval több eredményt nyújthat, mint az egyének munkáinak összessége.

A csapatmunkának sok előnye van, a legnagyobb talán a gyors és hatékony információcsere. A csapattagok közötti folyamatos interakció biztosítja a lényeges információk rögzülését és a jó ötletek megvalósulását. A team magas szintű kollektív tudása nagyban segíti a problémák megoldását és hozzájárul a csapattagok folyamatos fejlődéséhez, tanulásához. A közös felelősség tudata csökkenti az egyénre nehezedő nyomást, ugyanakkor aktivitásra ösztönöz. A csapatmunka hatékonysága annyira látványos, hogy sok munkáltató szívesen áldoz csapatépítő tréningekre időt és pénzt, hiszen egy jól működő csapat gyorsan visszahozza a felépítésére szánt energiát. Nem véletlen, hogy a kiválasztási trendeknél is fontos szempont a pályázók csapatmunkára való alkalmassága. 

Bár a csapatmunka előnyei nyilvánvalóak, a csapatot gyakran olyan egyének alkotják, akiknek személyiségét, elképzeléseit, céljait sokszor nehéz összeegyeztetni. Az energikus, lendületes munkatársak és a megfontolt, alapos kollégák között éppúgy keletkezhet feszültség, mint a temperamentumos, harsány egyéniségek és a zárkózott, visszahúzódó jellemek között. Sok probléma adódhat a csapattagok rivalizálásából is. A csapatépítés lényege, hogy a sokféle, sokszor ellentétes személyiségek ne akadályozzák, hanem segítsék, kiegészítsék egymást. Ha ez sikerül, akkor nem csak az eredményeink fognak látványosan fejlődni, de javulni fog a munkamorál is, sőt, a munkatársak személyisége is fejlődni fog.

Persze néha előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor jobb eredményt érhetünk el, ha hagyjuk önállóan működni a csapatmunkára kevésbé alkalmas dolgozókat. A tehetségeknek sok mindent el lehet nézni, de általánosságban elmondható, hogy a munkaerő-toborzásnál fontos szempont, hogy az illető lehetőleg legyen jó csapatjátékos is. 

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!