Félsz, hogy nem válik be az új munkaerő? Így előzd meg a problémát! | SHL Hungary

Félsz, hogy nem válik be az új munkaerő? Így előzd meg a problémát!

jhgkj.jpg

Sok esetben a próbaidő alatt nem derül ki egy alkalmazottról, milyen kvalitásokkal és emberi tulajdonságokkal rendelkezik. Egy megjátszott pozitív attitűd esetén néhány hónapig a valós személyiség rejtve maradhat, sőt, a nem megfelelő kvalitás sokszor csak akkor derül ki, amikor már elkezdenek jönni a lemaradások, gyengül a szolgáltatás minősége, vagy éppen az adott munkára fordított óraszámok kezdenek emelkedni. Ilyenkor kezdhetjük keresni az új alkalmazottat, miközben heteket, hónapokat vesztettünk, ráadásul az anyagi kár is jelentős.

Nem csak pszichológusoknak

Ettől kímélhetjük meg magunkat, ha a munkapszichológia legfrissebb eredményeit és az online lehetőségeket ötvöző mérőmódszereket alkalmazunk a jelöltek kiválasztásánál. Az online kiválasztási és értékelési rendszerek nemcsak a HR szakembereknek nyújtanak segítséget a tökéletes munkatárs megtalálásában, de a munkáltatói jogokat gyakorló vezetők számára is érthető, világos értékelést adnak a pályázók valós személyiségéről és kompetenciáiról, mindezt a munkakör elvárásainak megfelelően. Az eredmények tehát nem csak pszichológusok és képzett szakemberek számára fedik fel a jelölt jellemzőit.

Hiba kizárva

A különböző mélységű, és ennek megfelelően akár egészen komplex értékelések készítésére is alkalmas tesztek pszichológiai alapokon nyugszanak, és kevéssé manipulálhatóak. Ennek a tudománynak ugyanis az egyik fő területe éppen annak megállapítása, hogy milyen egy ember, mitől olyan, amilyen és milyen viselkedési, érzelmi, hangulati, sőt fiziológiai következményei lehetnek személyiségének.

A kapott eredmények kellően átfogó képet adnak a jelöltről, ugyanakkor meg van az az előnyük is, hogy a megfelelően kiválasztott teszt az adott pozíció szempontjából releváns személyiségi dimenziókat, tulajdonságokat öleli fel, vagyis az eredmények nem vesznek el az irreleváns adatok, vagy épp az általánosítás homályában. A jelöltek személyiségének megismerésével így minimalizálhatók az elhibázott döntéshozatal kockázatai.

A kiválasztási folyamatok eredményesebbé tételét az SHL Kiválasztás és fejlesztés tesztekkel képzése segíti, amin legközelebb október 16-17-én lehet részt venni.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!