Hogyan tehető hatékonyabbá a vezetői kompetenciavizsgálat? | SHL Hungary

Hogyan tehető hatékonyabbá a vezetői kompetenciavizsgálat?

gvhbmnvnm.jpg

Vezetői kompetenciavizsgálat alkalmával több nehézségbe is ütközhet az ember. A kompetenciák halmaza nagy, az első feladat tehát meghatározni a szükséges kompetenciákat. Egyik eszközünk a PMC (Perspectives on Management Competencies vagy Átfogó Vezetői Kompetencia vizsgálat) kiválóan alkalmas az alapos és konstruktív menedzserfejlesztésre.

36 kulcsfontosságú vezetői kompetenciát vizsgál, több nézőpontból elemezve azokat.  

A kérdőívet a vizsgált személyen kívül kollégái (munkatársai, beosztottjai, vezetői, ügyfelei) is kitöltik. Így láthatóvá válik az értékelői csoportok vizsgált személyről alkotott képének egymáshoz való viszonya.

A fenti képről az Ítélőképesség kompetenciájának értékelői csoportok által adott pontszáma és egymáshoz való viszonya is könnyen leolvasható, egyértelművé téve, mit gondolnak felettesei, kollégái és beosztottjai a vizsgált személy bizonyos kompetenciáiról. Ezen kívül az önjellemzésből kapott pontszám és az egyéb értékelői kategóriába besorolható más forrásból szerzett értékelések is láthatóak.

 A rugalmas tesztfelvételt elősegíti, hogy a teszt számítógéppel is kitölthető. A kifejezetten a vizsgált vezetőknek szóló, közérthető számítógépes jelentés segíti annak felismerését és elismerését, hogy milyen területeken van szükség fejlesztésre. A vizsgálat összekapcsolható a fejlesztési tanácsokat tartalmazó Önfejlesztő programcsomaggal.

A vizsgálatból nyerhető jelentés a lenti képre kattintva megtekinthető.

 

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!