Kiválasztás vagy kiválasztódás? – SHL Tréning Akadémia nyílt nap | SHL Hungary

Kiválasztás vagy kiválasztódás? – SHL Tréning Akadémia nyílt nap

0.jpg

Változó világ, változó kihívások, átalakuló szemlélet a munkahelyek világában is. Ingyenes SHL Tréning Akadémiánk következő nyílt napján új távlatokat nyitó előadással, izgalmas és érdekes kérdéseket feszegető témával várunk minden kedves érdeklődőt.

A megállapítás, amely szerint gyorsan változó világban élünk, mára közhelynek számít. A forradalmi változásokat hozó új technológiák és a látványos eredmények mögött azonban ritkán vesszük észre az embert. Azokat a fiatalokat, akik ebben a folyamatosan átalakuló, sokszor nehezen értelmezhető világban reagálnak a változásokra és integrálják azokat életükbe. Az új generációkat, akik ezek között a változások között nőnek föl és formálódnak felnőtté. Azokat, akik kialakítják azt az életformát, amely együtt tud élni és fejlődni a gyorsan változó technológiákkal és az új kihívásokkal.

Izgalmas folyamatok, mélyreható átalakulások zajlanak a vállalati kultúrákban, a munkahelyek világában is. A régi beidegződések mentén működő, a tőke uralma alatt álló rendszerek működését az általuk használt technológia határozza meg. A munkaerő kiválasztása során ennek a technológiának a kiszolgálására keresik a megfelelő személyeket világosan leírható kritériumok alapján. Ez a szemléletmód természetesen esélyt sem ad a követelményeket nem teljesítő jelentkezőknek.

A régi minták követése, az elvárásoknak történő megfelelés azonban egyre nehezebb az egyre gyorsabban változó, egyre sokszínűbb világban. Az új típusú, a tőke uralmának ellenálló rendszerekre a kiválasztás helyett a kiválasztódás jellemző, ahol sokkal fontosabb az együttműködésre való hajlam, az összehangolódás képessége, a száraz adatokkal le nem írható, de kreatív és inspiráló személyiség megléte. Ebben a rendszerben elméletileg bárki esélyt kaphat.

Nincsenek könnyű helyzetben a fiatalok, akik a változásokra lassan és bizonytalanul reagáló oktatási rendszerben formálódnak a holnap munkavállalóivá. Különösen elveszettek azok, akik hátrányos helyzetük, zaklatott hátterük miatt nehezen illeszkednek be az oktatási rendszerbe és akár ragyogó tehetségük ellenére is jövőkép nélkül gyötrődnek.

Vendégelőadónk, Braun József az ilyen nehéz helyzetben lévő, a hagyományos iskolai keretek között érvényesülni nem tudó gyerekek oktatására szakosodott Zöld Kakas Líceum program menedzsere. Ez a program olyan nehéz sorsú gyerekek számára jelent esélyt, akikkel a hagyományos iskolák nem tudtak mit kezdeni. Nem könnyű ezekhez a gyerekekhez megfelelő tudással és nyitott személyiséggel rendelkező, elhivatott munkaerőt találni. Előadónk versenyszférán kívüli, értékes tapasztalatai, egyedi meglátásai igazán hasznosak és inspirálóak lehetnek a világ változásait szemmel tartó, az új, kiválasztási (vagy kiválasztódási) irányzatokra nyitott HR-szakembereknek.

Akadémiánk nyílt napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az érdeklődők jelentkezhetnek augusztus 27-28-án zajló kétnapos képzésünkre is, ahol a szakma legjobbjaitól sajátíthatják el a hatékony munkaerő-kiválasztás és fejlesztés technikáját.

Várunk tehát Titeket szeretettel (valamint frissítőkkel és harapnivalókkal) június 28-án, délután 3 órakor az SHL budaörsi irodájában!  

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!