Miért ér többet a biztos háttér, mint a nagy fizetés? | SHL Hungary

Miért ér többet a biztos háttér, mint a nagy fizetés?

180620_-_biztos_hatter.jpg

A biztonság az egyik legalapvetőbb természetes emberi szükséglet. A pszichológusok körében közismert szükséglethierarchiát felállító Maslow ezt rögtön a második helyre sorolta az alapvető fizikai szükségletek után. De mennyire felelős a munkahely az alkalmazottak biztonságérzetéért?

A munkahelyek alapvetően befolyásolják a legtöbb ember életét. Meghatározzák az időbeosztásunkat és tevékenységünket, cserébe biztosítják anyagi hátterünket. A munkahelyek hatással vannak társas viszonyainkra, érdeklődésünkre és közérzetünkre is.

Könnyű belátni, hogy aki nem érzi jól magát a munkahelyén, annak az egész életére kihat ez a probléma, és ez a munkájára és a környezetében lévő többi munkavállalóra is rossz hatást gyakorol.

Az anyagi juttatásokon kívül a munkahelyek kiszámíthatóságukkal, stabilitásukkal, tehát a biztonságérzet garantálásával tehetik a legtöbbet az alkalmazottaikért. A munkavállalók sokkal könnyebben alkalmazkodnak akár a kevesebb fizetéshez, akár a több vagy nehezebb munkához, mint a kiszámíthatatlansághoz. Ez még akkor is így van, ha az utóbbi nem jár semmiféle konkrét hátránnyal.

A bizonytalanság komoly stresszforrás, hiszen gyakorlatilag folyamatos veszélyérzetet jelent. A kiszámíthatatlan munkahelyi légkör, a stabilitás hiánya állandó feszültséget generál a munkavállalókban, akiknek szüntelenül készen kell állniuk a váratlanra. Ez már rövidtávon is komoly kihívást jelent, hosszabb idő után pedig súlyos - akár egészségügyi - problémákhoz is vezethet. Ugyanakkor a kiszámítható, stabil hátteret nyújtó munkahelyek olyan biztonságérzetet adhatnak dolgozóiknak, amely életük más területeire is jótékony hatással lehet. Ez pedig egyértelműen hatékonyabbá, eredményesebbé teszi a munkát és erősen fékezi a fluktuációt.

A munkahelyi stabilitás és a munkavállalói biztonságérzet megteremtésének alapja és egyben legfontosabb eleme a megfelelő kommunikáció.

Ez lényegében azt jelenti, hogy minden érintett időben tájékoztatást kap az őt érintő kérdésekről és a várható változásokról. A cél, hogy a dolgozók tájékozottak legyenek a munkájukkal kapcsolatos kérdésekben, ismerjék a munkahelyüket, el tudják helyezni magukat annak rendszerében és tudják, kérdéseikkel van hová fordulniuk. Így otthonosan fogják érezni magukat munkahelyükön és az esetleges változásokhoz is sokkal könnyebben alkalmazkodhatnak.  

A biztonságérzet teljessé tételéhez kiszámítható munkaszervezésre van szükség. Átlátható rendszerre, világos követelményekre, kiszámítható munkarendre és a dolgozók érdekeit figyelembe vevő rugalmasságra, nyitottságra. Ezek révén elérhető, hogy a munkavállalók olyan biztos háttérként tekintsenek a munkahelyükre, amelyet nem adnának föl máshol kínált bizonytalan előnyökért.

Ha szeretnéd tudni, mennyire fontos a biztonság munkatársaidnak, használd az SHL Motivációs Kérdőívét! Minta a motivációs kérdőívünk értékelő felületéből:

Ha szeretnéd megismerni, biztonságos munkahelynek tekintik-e a munkatársaid a vállalatot, végezz felmérést az SHL Vállalati Kultúra vizsgáló eszközével!

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!