Munkahelyi pletykák, titkok - jobb belőle kimaradni! | SHL Hungary

Munkahelyi pletykák, titkok - jobb belőle kimaradni!

0.jpg

Ha a harmadik nincs jelen, a másik kettő kibeszéli. A jelenség minden munkahelyen ismerős lehet, és bár bizonyos pontig érthető és elfogadható, de egymás kibeszélése, a pletykálkodás, netán áskálódás súlyosan megterhelheti a munkahelyi légkört, és végül komoly konfliktusok forrása lehet. De mit tehetünk ellene?

 

Mint a legtöbb probléma esetében, itt is érdemes megelőzni a bajt. Vezetőként érdemes időben tájékoztatni az új belépőket arról, hogy a cég filozófiájával és moráljával ellentétes a munkatársak kibeszélése, és ha a későbbiekben tapasztal is ilyet a kolléga, akkor maradjon távol tőle.

A megelőzés fontos alapelve, hogyszükségtelenül soha nem adunk ki bizalmas információkat, nem osztunk meg titkokat a munkatársakkal.

„Nem titok, amit ketten tudnak.” – tartja a mondás, és valóban, minél értékesebb a megszerzett tudás, annál égetőbb a vágy, hogy valakivel megoszthassuk. Az, hogy méltóvá válunk egy titok megismerésére, felértékel minket, de nagy a kísértés arra, hogy értékünket a titok elárulásával érzékeltessük a többiekkel. Ezzel azonban megbízhatatlanná válunk. Nem érdemes szükségtelenül kísértésnek tenni ki a dolgozókat.

Másrészt nagyon fontos a transzparencia. Ez azt célozza, hogy a közérdekű információk sőt, akár a lényegtelen, de köztudott dolgok is gyorsan és könnyen elérhetőek legyenek bárki számára. Az átláthatóság, a nyíltság, az őszinteség segít megelőzni a találgatásokat, a pletykálkodást. Vezetőként érdemes figyelni arra, hogy dolgozók – különösen az új belépők – minden szükséges tudáshoz hozzájuthassanak, minden kérdésükre választ kaphassanak.

Munkavállalóként időnként szinte lehetetlen kimaradni a távollévő kollégák kibeszéléséből, különösen akkor, ha bennünk is megfogalmazódott egy negatív vélemény az illetővel szemben. Mégis jobb erőt venni magunkon és szelíden, de határozottan azt mondani, hogy mi inkább nem szeretnénk mondani semmit. Lehet, hogy ez le is zárja a további pletykálkodást, véget vet a „most jól kibeszéljük” hangulatnak.

Végezetül tegyük hozzá, hogy a – nem rosszindulatú – pletykálkodásnak vannak pozitív hozadékai is: segítik az elmélyültebb emberi kapcsolatok kialakítását, ezáltal a csoportkohézió megerősödését, és olyan problémák felszínre kerülését is, amelyek máshogyan nem jutnának el a vezetőkig.

 

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!