Tesztekkel tisztább | SHL Hungary

Tesztekkel tisztább

sss.jpg

A megfelelő munkaerő kiválasztásához sok munkaadó az állásinterjút tartja a legfontosabb eszköznek. Számos kisebb vállalkozás nem is él más lehetőségekkel, pedig még a hagyományos, egyszerű tesztek is sok értékes információval szolgálhatnak, a legújabb módszerek pedig teljesen új dimenziókat nyitottak a jelentkezők kiválasztásában.

Az állásinterjú nem véletlenül játszik alapvető szerepet a pályázók felmérése során. A leendő munkavállalók megjelenése, fellépése, stílusa, modora így mérhető föl a legbiztosabban. Pillanatok alatt kiderül, hogy emberünk zárkózott vagy nyitott, magabiztos vagy bizonytalan, nyugodt vagy feszült jellem. Gyorsan létrejön valamiféle rokon- vagy ellenszenv.

Az így kialakuló vélemény azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen nagyon keveset árul el arról, hogy a jelentkező mennyire rendelkezik az adott munkához ténylegesen szükséges képességekkel. Attól, hogy valaki jól el tudja adni magát, még nem biztos, hogy jó munkaerő is lesz. A valós kvalitások felméréséhez egyértelműen az erre hivatott tesztek a legalkalmasabbak.

A kompetenciatesztek sokkal pontosabb, részletesebb képet adnak a személyes benyomásoknál.

A különféle modern tesztek a tárgyi tudáson és a tapasztalatok meglétén kívül olyan tulajdonságokat vizsgálnak, amelyek magát a személyt teszik alkalmassá vagy alkalmatlanná egy adott munkakör betöltésére. Emellett nagyon hasznosak a csapatmunkához, az önállósághoz, a monotonitáshoz vagy a stresszhez való hozzáállást vizsgáló felmérések is.

Könnyen belátható, hogy a felvételi tesztek sokkal objektívabb képet adnak a jelentkezőkről, mint a felvételi elbeszélgetések. Persze a személyes interjúknak továbbra is megvan a szerepe, hiszen akármennyire is fontos a kompetencia, ha valaki olthatatlanul ellenszenves, akkor a közös munka el fog lehetetlenülni.

Az új módszerek mellett egyéb érvek is szólnak. Az egyik, hogy a korábbi generációs kérdőívekre bizonyos szintig fel lehetett készülni. Az a jelentkező, aki már sok feladatsort teljesített, szert tehetett némi rutinra, ami által jobb eredményeket érhetett el. A megoldókulcsos feladatokat az információs forradalom végképp elavulttá tette, hiszen a megfelelő válaszokhoz bárki hozzáférhet az Interneten. A legfejlettebb tesztek mára ezeket a hibákat kiküszöbölik. Jól átgondolt algoritmusuk a feladatok megoldása közben alkalmazkodik a jelentkezőhöz.

Mivel a tesztek kiértékelését is külön algoritmusok végzik, ezért a munkaadó a lehető legtisztább képet kaphatja még a „rutinos” jelentkezőkről is.

Az SHL Hungary Kft. minden kiválasztási szituációra nyújt megoldást, és a tesztek alkalmazását bármelyik szakember megtanulhatja. Bővebb információért érdemes ellátogatni honlapunkra: https://www.shl.hu/kepzesek/kivalasztas-es-fejlesztes-tesztekkel.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!