Candidate Report - új OPQ jelentés magyarul! | SHL Hungary

Candidate Report - új OPQ jelentés magyarul!

Az OPQ önjellemző személyiség-kérdőívünk átfogó képet ad a kitöltő jelenlegi munkastílusáról. A jelöltet arra kérjük, hogy a munka világának különböző aspektusaival kapcsolatban írja le viselkedését, preferenciáit és attitűdjeit.

Felhasználóinknak (HR szakemberek) azt tanítjuk, hogy a jelöltnek minden esetben adjanak visszajelzést az eredményeiről, illetve magunk is ezt tesszük. Ezt eddig magyar nyelven a legalább 30 perces visszajelző beszélgetés során tehettük meg. Ennek levezetésére csak kiképzett SHL-felhasználók jogosultak. A jelöltnek szóló jelentés ugyanezt a célt szolgálja: visszajelzi a kérdőívre adott válaszok alapján a jelölt eredményét. Ezzel tehát, úgy váltható ki a kiképzett HR szakember munkája, hogy a jelölt korrekt, az összes vizsgált területre vonatkozó visszajelzést kap.  

A jelöltnek szóló jelentés a jelölt válaszait három fő részben összegzi: emberekkel való kapcsolat, gondolkodási stílus és érzelmek. Az emberekkel való kapcsolat elemzéséből kiderül, hogy a jelölt mennyire szeret befolyásolni másokat, hogyan viselkedik a munkahelyén társas helyzetekben, illetve mennyire viselkedik empatikusan. A gondolkodási stílus leírása kiterjed arra, hogy milyen módon elemzi a jelölt a valóságot, az adott helyzeteket, amelyekkel a munkája során találkozik. Az is kiderül innen, hogy mennyire jellemzi az alkotó vagy az újító gondolkodás, és hogyan viszonyul a napi rutinhoz, illetve mennyire fontos a kitöltőnek a rendszeresség, mennyire szervezett, és hogyan áll a határidőkhöz.

Az utolsó rész a jelölt érzelmeiről ad visszajelzést (mennyire tudja elengedni magát munka után, hogyan hat rá a stressz stb.), illetve arról, hogy mennyire dinamikus, energikus a kitöltő.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!