Értékelő/Fejlesztő Központ - a kiválasztás és fejlesztés hatékony módszere | SHL Hungary

Értékelő/Fejlesztő Központ - a kiválasztás és fejlesztés hatékony módszere

könyv
Címkék: 

Az ember megismerése gyorsan, viszonylag kevés erőfeszítéssel és nem túl drágán nagyon nehéz (egyesek szerint lehetetlen) feladat.

A népszerű felvételi beszélgetésből inkább csak azt tudhatjuk meg, hogy szimpatikus-e számunkra a jelölt. A képességtesztekből egy feltétlenül szükséges, de messze nem elégséges információhoz juthatunk, a megfelelő személyiségkérdőívből a jelölt munkával kapcsolatos preferenciái rajzolódnak ki, a szimulációs gyakorlatokban való viselkedés megfigyelésével a saját szemünkkel láthatjuk, hogyan viselkedik a jelölt kritikus helyzetekben. Az értékelő/fejlesztő központ ezeknek a módszereknek az összessége. Az 1-2 napos együttlét után kellő biztonsággal mondhatjuk: „ilyen emberre van szükségünk a feladat ellátásához” (vagy, hogy nem), és ha a fejlesztési szükségletek feltárása volt a cél, a dolgozó és a HR szakember számára megvilágosodik milyen tréning, coaching program lenne az egyén és a szervezet számára a leghasznosabb.

Most megjelent „Értékelő és Fejlesztő Központ” című könyvünkben részletesen olvashat minderről, Nyílt Napunkon a legfontosabb tudnivalókra, érdekességekre, tapasztalatainkra hívjuk fel a figyelmet.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!