A szervezeti kultúra kialakítása | SHL Hungary
 
 

A szervezeti kultúra kialakítása

szervezeti kultúra.jpg

A pandémia okozta változások egyedi alkalmat nyújtanak arra, hogy felfrissítsük szervezeti kultúránkat. A legtöbb cégnek új munkamódszereket kellett kifejlesztenie a gyártás, a vásárlás, a logisztika és a kapcsolattartás terén.

Egy krízishelyzet kezelése mutatja meg legjobban a vezetők adottságait. Sokféle vezetői attitűdöt megfigyelhettünk világszerte kormányok, cégek vezetőitől – a sikert a gyors döntéshozatal, a biztonság előtérbe helyezése és a merész stratégiai lépések jelentették. A jelenlegi helyzetben a szervezeti kultúra újraformálásán van a hangsúly.

Néhány tényező, amelyet érdemes figyelembe vennünk az új szervezeti kultúra kialakítása során:

1. A munkaerőpiac változásai

Sokan felmondtak munkahelyükön a pandémia alatt („The Great Resignation”), ezért érdemes végiggondolnunk, mit szeretnék kommunikálni szervezetünkről a potenciális dolgozóknak. Az online tér kedvező lehetőséget biztosít a pozitív jelöltélmény kialakítására, ha a megfelelő eszközöket használjuk.

2. Új készségek

Az új készségek iránti igény folyamatosan nő. A felmondás után sokan a karrierváltás mellett döntenek. Ennek tudatában érdemes olyan szervezeti kultúrát kiépítenünk, amely lehetőséget teremt a változásra, az újraképzésre és a karrier újraépítésére.

3. A munka-magánélet egyensúly kiemelt szerepe

A hibrid munkahelyek tudatos kezelése az első lépés a munka-magánélet egyensúly megtartásához, de fontos azt is számításba vennünk, hogy a gyerekek is visszatérnek az iskolába, emellett sokakra pénzügyileg is negatív hatással volt a pandémia.

4. Transzparencia

A változás arra is lehetőséget biztosít, hogy a már nálunk dolgozók pozícióit áttekintsük – fontos hogy egy sokszínű, támogató közösséget alakítsunk ki.

A vezetők viselkedése és reakciói befolyásolják a dolgozók hozzáállását is. Fontos, hogy meghallgassuk a munkatársakat, felismerjük hozzájárulásukat, empátiát és emberséget gyakoroljunk, egyenlően bánjunk a dolgozókkal, bizalmat építsünk ki és bátorítsuk őket a fejlődésre – így fenntartható vállalati kultúrát tudunk kialakítani, amely hosszú távon is a szervezet javát szolgálja.

Az eredeti bejegyzés itt elérhető.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!