Erősségek és fejlesztési szükségletek | SHL Hungary
 
 

Erősségek és fejlesztési szükségletek

1691144750609.jpg

Az SHL nemrégiben 20 000 dolgozó megkérdezésével vizsgálta a szakértők és vezetők erősségeit és fejlesztendő területeit. Egy korábbi jegyzetemben már írtam arról, hogy milyen érdekes azonosságok és különbözőségek vannak például az európai és az amerikai szakemberek között. Tovább folytatva az eredmények ismertetését, most a munkaterületek közötti összehasonlítás eredményeiből csemegézünk.

Mindenekelőtt a meglepő azonosság: a dolgozók legfőbb erősségei szinte azonosak a szolgáltatásokban, a kereskedelemben, a gyártásban, az ipari technológiában, a bankoknál és más pénzügyi szervezeteknél: képesség a gyors tanulásra, pozitív hozzáállás a tanuláshoz és minőségi munkára törekvés (a szolgáltatásoknál ez utóbbi helyét a változáshoz való alkalmazkodás foglalja el).

A fejlesztési szükségletek változatosabb képet mutatnak, bár van olyan kompetencia, amelyik mindenütt komoly fejlesztésre szorul: a jó munkakapcsolatok fenntartására való képesség. Emellett a felelősségvállalás a szolgáltatásokban és a kereskedelemben, az időgazdálkodás a kereskedelemben és a bankoknál, a bizonytalansággal való megbirkózás a gyártásban és az ipari technológiában jelent erőteljes fejlesztési szükségletet.

Mintariportunkban megtekintheted, hogy milyen jellegű fejlesztési tippeket adunk 1-1 tesztkitöltőnek egy teszt kitöltése után: https://www.shl.hu/sites/default/files/atoms/files/ucf_jelentes_fejleszt...

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!