Mire figyeljünk a frissdiplomások kiválasztása során? | SHL Hungary
 
 

Mire figyeljünk a frissdiplomások kiválasztása során?

frissdiplomás kiválasztásjpg

A mai munkakezdők számára kiemelten fontos, hogy élvezzék, amit csinálnak és szeressék a munkahelyüket. Szeretnének olyan helyen dolgozni, ahol a szervezeti értékek megegyeznek a saját értékeikkel, és a diverzitás is szerepet játszik a munkahely kiválasztásában. Az is befolyásolja döntésüket, hogy mennyi támogatást kapnak a pandémia okozta megváltozott körülmények között, és mennyire van lehetőség a fejlődésre.

Szem előtt kell tartanunk, hogy ez a generáció a lehető leggyorsabban szeretné megkapni az információkat, mert ehhez szoktak hozzá a digitalizáció során – szeretnének minél többet megtudni a szervezetről, és önmagukról is munkájuk során. Tapasztalat alapján szeretnek tanulni, így érdemes videókkal, interaktív eszközökkel bevonni őket a folyamatba. Az autentikus, releváns megnyilvánulásokat is értékelik, mivel rengeteg információt fel tudnak dolgozni. Az őszinteség már a kiválasztási folyamat során is lényeges – próbáljunk minél pontosabb képet felvázolni arról, milyen a cégünknél dolgozni.

A következőkben néhány tippet ajánlunk, amelyek segítenek, hogy megtaláljuk a szervezet számára ideális jelölteket, akik később kiteljesedhetnek a munka során:

  1. Tiszteljük meg azzal a frissdiplomásokat, hogy valós képet festünk a munkakörről, szervezetről. Kommunikáljunk őszintén, legyünk segítőkészek, érthetőek.
  2. Használjunk videókat vagy egyéb interaktív eszközöket, hogy megismerjük a jelöltet.
  3. Vázoljuk fel a fejlődési lehetőségeket.
  4. Adjunk minél több visszajelzést – az építő kritika segít a fejlődésben.
  5. Legyünk őszinték – lehet hogy ismerik a szervezetet a közösségi médiáról, de nem biztos, hogy a forrásaik hitelesek.
  6. Készítsünk tervet az alkalmazottak fejlődése érdekében – használjuk a kiválasztás során gyűjtött adatokat és megfigyeléseket. Ez a jelölt és a szervezet számára is hasznos.

A frissdiplomások 54%-a tartja fárasztónak, nyomasztónak az egyetemről a munka világába való belépést. Mi is segíthetünk abban, hogy a kiválasztást ne kötelező dolognak érezzék, és egy jelentőségteljes, pozitív élményt nyújtsunk nekik.

Az eredeti bejegyzés itt érhető el.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!