Nők a vezetői szerepben | SHL Hungary
 
 

Nők a vezetői szerepben

női vezetők.jpg

A mai bizonytalan munkakörülmények mellett nagyon fontos, hogy a szervezetek olyan vezetőket alkalmazzanak, akik rendelkeznek a megfelelő képességekkel és tapasztalattal az új kihívások kezeléséhez.

Az SHL kutatásában 27 kihívást határozott meg, amelyek jelentősek a vezetői viselkedés szempontjából. Az eredmények szerint a nők 27-ből 21 kihívás során jobban teljesítettek, mint a férfiak. A kihívások között olyanok szerepeltek, mint: földrajzilag szétszórt csapat vezetése, egy konfliktussal teli szervezeti kultúra átalakítása, teljesítmény bizonytalan körülmények esetén, magasabb profit termelése és erőforrás-hiány esetén való vezetés. Ennek ellenére azt tapasztaljuk, hogy kevés a női vezető, és még mindig jellemző az is, hogy kevesebb fizetést kapnak.

Sok szervezet nem objektív tények alapján választja ki vezetőit. A vezető-kiválasztásnál vétett hibák sok veszteséget okozhatnak a szervezet számára. Mivel a nők jól teljesítenek vezetői pozíciókban, így a nemi diverzitás nem csak morális, hanem üzleti kérdés is.

HR szakemberek és vezetők közös felelőssége, hogy olyan eszközöket használjanak a kiválasztási folyamatok során, amelyek valóban előrejelzik a későbbi teljesítményt, előítéletek nélkül és szubjektív benyomásoktól függetlenül. A megfelelő személyiségkérdőívek, képességtesztek nagy segítségükre lehetnek ebben a feladatban.

Az eredeti bejegyzés itt elérhető.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!