Januári képzésünk témája: Kiválasztás és fejlesztés az SHL eszközeivel | SHL Hungary
 
 

Januári képzésünk témája: Kiválasztás és fejlesztés az SHL eszközeivel

ot opq.jpg

A járványhelyzet alaposan felforgatta az életünket, munkánkat és a szakmai képzések menetét is. Az SHL körültekintően jár el a dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében, így januári képzésünket online formában indítjuk. Az ilyen formának az egészség megőrzése mellett is vannak előnyei. A tananyag modulokra osztott, így mindenki a saját tempójában haladhat, nem kell feltétlenül szabadnapot kivenni a képzés miatt. Ezen kívül az utazás idejét is megspóroljuk, és egyéni konzultációra is lehetőség nyílik, így több idő lesz az egyéni gondolatok, kérdések megbeszélésére.

Havonta induló képzésünk témája a munkaerő kiválasztás-fejlesztés tesztek és kérdőívek segítségével. A jelentkezők saját élményeken és tapasztalatokon keresztül sajátíthatják el az olyan jól bevált technikákat, mint

  • a személyiséget, kompetenciát és motivációt mérő kérdőívek használata
  • a képességtesztek alkalmazása
  • a teszteredmények elemzése és kiértékelése
  • a kompetencia alapú, következetes értékelés nyújtása

Elsősorban olyan személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik önállóan, saját elképzeléseik szerint szeretnék megoldani a kiválasztással, fejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, valamint a humánpolitikai rendszer részeként akarják használni az SHL eszközeit.

A képzés bevezető részében a tesztezés történetével, az öröklött és környezeti hatások szerepével, a pszichológiai tesztek típusaival ismerkedünk meg. Körüljárjuk azt a témát is, miért használnunk teszteket, hogyan kerülhetők el a munkaerő-kiválasztás hibái, és mit nevezünk egy teszt validitásának és megbízhatóságának. A képességvizsgáló tesztek (mint például a logikus szövegelemzési tesztek, a numerikus tesztek, az adminisztratív képességeket vizsgáló tesztek) mellett a Viselkedés a munkahelyen tesztcsomag személyiségkérdőíveivel is foglalkozunk. A motivációt, az érdeklődést, a munkastílust és a kompetenciákat elemző kérdőíveket is alaposan megismerjük.

A teszteket minden résztvevő kipróbálja, majd segítségünkkel kiértékeli és értelmezi az eredményeket. A folyamat során megismerkedik az SHL számítógépes szakértői rendszerével is, amely a kiértékelésben játszik fontos szerepet. A visszajelző beszélgetés kulcsfontosságú, így egyénileg is gyakoroljuk. Az elméleti ismeretek elsajátítása is fontos, a képzés során hangsúlyt fektetünk a felmerülő témák, kérdések megvitatására. A képzés továbbá alkalmat nyújt az Értékelő-Fejlesztő Központok gyakorlatainak-, valamint az SHL Munkakörelemző Rendszerének megismerésére (ezek használata további tanfolyamon sajátítható el). Néhány olyan eszközt is bemutatunk, amelyet nem az SHL fejlesztett ki, mint például a Raven Progresszív Mátrixok tesztcsoport, vagy a Mill Hill Szókincsteszt. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak, mely világszerte feljogosít az SHL tesztek használatára.

A Viselkedés a munkahelyen kérdőívünk többek között olyan kompetenciákat vizsgál, mint a döntés és kezdeményezés, elvek és értékek követése, meggyőzés és ráhatás, kreativitás és innováció vagy a nyomás kezelése. Ezek alapján meghatározhatók a munkavállaló erősségei; azok a területek, amelyeken átlagosan teljesít; és a gyenge pontok. Például kiderülhet, hogy egy vizsgált személynek eredményei alapján az erősségei közé tartozik a csapatmunka tervezése, a hatékonyság fenntartása, a csapat támogatása a sikerhez szükséges ötletek és koncepciók értékelésében, a gyenge pontjai pedig a kapcsolatok építése a csapaton belül és azon kívül, a pozitív légkör és a csapatszellem fenntartása. Ezek és további meghatározott kompetenciák alapján elmondhatjuk, hogy a jelölt sokkal nagyobb figyelmet szentel a konkrét feladatok megoldásának, mint a kapcsolatok kialakításának.

Képzésünk január 11.-én indul, regisztrálni honlapunkon, itt lehet. Weboldalunkon további információk találhatók a megismerhető módszerekről, a képességtesztekről, a személyiségkérdőívekről, és mintajelentések is elérhetők az adott tesztekre vonatkozóan.

További híreink

Ha érdekesnek, hasznosnak találta a fentieket, ossza meg másokkal is!